Regels:

Slechts woorden met 2 of meer tekens worden geaccepteerd. Max 200 tekens. Spaties worden gebruikt om woorden te splitsen, "" kan worden gebruikt om naar een complete string te zoeken. AND, OR en NOT worden gebruikt als operatoren. +/|/- komen overeen met de operatoren AND, OR en NOT. Alle gezochte woorden worden omgezet naar kleine letters.

Willems boven-leeuwen

historie

 • historie

  Jan Willems senior en twee medewerkers beginnen in 1956 in de Beatrixstraat in Beneden-Leeuwen met het produceren van metalen onderdelen voor houten pallets en steunen van lampenkapjes voor de meubelindustrie.

   

  De groei van het bedrijf gaat stapsgewijs. In 1965 maakt Jan Willems junior zijn intrede. Onder zijn impuls richt het bedrijf zich op grotere constructies, onder andere in de bouwsector.

   

  In het begin van de jaren zeventig neemt Jan Willems junior de leiding over van senior en verhuist het bedrijf naar de Waterstraat in Boven-Leeuwen. In die jaren gaat het bedrijf zich ook richten op de toepassing van roestvaststaal en aluminium. 

   

  Jan Willems was in die jaren het technisch hart van de onderneming en legde de basis voor de reputatie die Willems Boven-Leeuwen tot op de dag van vandaag koestert. Willems Boven-Leeuwen staat voor innovatieve, creatieve en technische oplossingen voor de uitdagingen waar haar klanten voor staan. In de afgelopen jaren mocht het bedrijf diverse prijzen in ontvangst nemen, onder meer de onderscheiding van creatiefste ondernemer in de regio Rivierenland. 

   

  Jan Willems junior had geen opvolgers. Het familiaire karakter van het bedrijf is bewaard gebleven doordat Jan Willems het mogelijk heeft gemaakt dat de directie, het management en de werknemers de aandelen overnamen. Jan Willems junior nam in 2006 afscheid van het bedrijf. Helaas is Jan Willems in april 2013 op 66-jarige leeftijd overleden.

   

  Trots zijn we er op dat we zijn levenswerk mogen voortzetten.

   

  In het boek dat uitkwam ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 2006 schreef Jan Willems de volgende woorden: 

  "Wat  is het doel van een bedrijf? Winst maken? Nee, alhoewel je een positief resultaat nodig hebt om de continuïteit van je bedrijf te garanderen. Maar ons inziens is een bedrijf een werkgemeenschap, waar lief en leed wordt gedeeld, waar je je talenten kunt ontplooien en waar je samenwerkt met elkaar en met klanten om een maximaal resultaat te behalen. Dan merk je dat een bedrijf bijna een levend organisme is, dat flexibel is en voortdurend van richting verandert, dat groeit en dat mensen laat groeien."

   

  In de productiehallen van Willems in de Waterstraat en sinds 2010 ook in het nieuw gebouwde pand aan de Expeditieweg in Boven-Leeuwen, werken ruim tachtig gedreven werknemers nu aan constructies voor de bouw, industrie, scheepsbouw en natuurlijk aan de door Jan Willems zelf ontwikkelde en overbekende Willems Ankers.